Akrylamid v potravinách

  • Publikováno: 19.02.2018
  • Stanovení akrylamidu v potravinách.

    Od 11. dubna 2018, dle nařízení komise EU, musí všichni provozovatelé potravinářských podniků zajistit povinná opatření ke snížení akrylamidu v potravinách.

    Akrylamid je karcinogenní látka, vzniká při tepelné úpravě nad 120°C (pečení, grilování, smažení) v potravinách bohatých na škrob.

    Zvyšuje riziko vzniku rakoviny a negativně působí na nervový systém.

    Výrobky, které obsahují akrylamid - hranolky, smažené výrobky z krájených bramor, chléb, pražená káva, apod. 

    Obraťte se nás, zajistíme Vám akreditovanou analýzu akrylamidu splňující požadavky nařízení komise EU.

    Více zde: https://www.laboratornisluzby.cz/akrylamid-v-potravinach/